Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Άδειασε τα αποτσίγαρα στο οδόστρωμα και εξαφανίστηκε! Τί δεν καταλαβαίνεις;

 Αν εσείς πετάτε τα αποτσίγαρα στο κάδο απορριμάτων είστε μεγάλα κορόιδα! Ένας συμπολίτης μας εδώ στην Άνω Ηλιούπολη επί της οδού Κεφαλληνίας, μας διδάσκει έναν πανέξυπνο τρόπο να απαλλαγούμε από τα αποτσίγαρα που μαζεύονται στο τασάκι του αυτοκινήτου με μια κίνηση γρήγορη, απλή και πολύ έξυπνη. Παίρνεις στα χέρια το τασάκι που είναι γεμάτο με αποτσίγαρα και στάχτες, κοιτάζεις προσεκτικά μήπως σε βλέπει κάποιος και αφού βεβαιωθείς ότι είναι όλα εντάξει, ανοίγεις την πόρτα του αυτοκινήτου και αδειάζεις το τασάκι ακριβώς κάτω από τη θέση του οδηγού – στο οδόστρωμα (για να μην φαίνονται τουλάχιστον έως ότου αποχωρήσεις από το σημείο). Μα είναι τόσο απλό!!!

Ο τρόπος αυτός δεν είναι καινούριος, θα λέγαμε ότι κοντεύει να γίνει παραδοσιακός αφού παρατηρείται ότι όσα χρόνια και να έχουν περάσει, όσα και να έχουμε μάθει στο σχολείο, όσα και αν μας έχουν συμβουλέψει για το περιβάλλον και την καθαριότητα της πόλης μας, εμείς επιμένουμε ότι ο τρόπος αυτός είναι ο καλύτερος.

Ο συμπολίτης μας μάλιστα προσπέρασε το γεγονός ότι σε λίγα βήματα πιο πέρα υπάρχουν κάδοι απορριμάτων ανακύκλωσης και μη, κι όμως αυτός θεώρησε ότι το σωστό ήταν να αδειάσει τα αποτσίγαρα στο οδόστρωμα.

Ας τον καμαρώσουμε λοιπόν και ας του πούμε ένα μεγάλο μπράβο, πολλά συγχαρητήρια και μακάρι να βρεθούν κι άλλοι (που θα βρεθούν δυστυχώς), να μιμηθούν το παράδειγμά του!!!

Αγαπητέ μας συμπολίτη, σε ευχαριστούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Flag Counter