Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Το Πανηγύρι της πεταμένης μπαταρίας»

  
Είναι μια φράση που λέει: «είμαστε για τα πανηγύρια» και φυσικά αυτό λέγεται με αρνητική έννοια και σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να φέρει ακόμη και μεγάλες παρεξηγήσεις. Λοιπόν εμείς δεν είμαστε ούτε για τα πανηγύρια, έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο αναισθησίας. Με μεγάλη απογοήτευση παρουσιάζουμε σήμερα στο ιστολόγιό μας ένα θέμα που πολλοί από εμάς δεν το έχουμε παρατηρήσει όμως συμβαίνει κάθε φορά που στήνονται στους δρόμους περίπτερα με αφορμή κάποια γιορτή.

Συγκεκριμένα, 26 Ιουλίου της Αγίας Παρασκευής, Μεγάλη η χάρη της και μακάρι να έχουμε την ευλογία της. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν κάποιος Ναός εορτάζει τον τιμώμενο Άγιό του, στήνονται διάφορα περίπτερα με ρούχα, παιχνίδια, κουζινικά κ.α και όλο αυτό μαζί το ονομάζουμε «Πανηγύρι». Δεν υπάρχει κάτι κακό σε όλο αυτό, πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι και στήνουν το πανηγύρι τους γιατί έτσι δίνεται και μια ωραία αφορμή να πάρει κάποιος την οικογένειά του να πάει μια βόλτα να φάει κι ένα παγωτό να κάνει κάτι διαφορετικό τέλος πάντων μέσα στην καθημερινή του ρουτίνα.

Το κακό είναι αυτό που ακολουθεί μετά!
Ειδικά τα περίπτερα που πουλάνε παιχνίδια και χρησιμοποιούν μπαταρίες θεωρούν καλό τις τελειωμένες τους μπαταρίες να τις πετάνε κάτω στο οδόστρωμα. Την ώρα που εσύ κι εγώ συγκεντρώνουμε στο σπίτι μας τα σκουπίδια με τρόπο τέτοιο ώστε τα πλαστικά και οι μπαταρίες να πεταχτούν στους ανάλογους κάδους με τελικό σκοπό την ανακύκλωση, έρχονται οι «έξυπνοι», στήνουν το περίπτερό τους και φεύγοντας ρυπαίνουν και μολύνουν το περιβάλλον. Αυτό ποιος είναι αρμόδιος να το συμμαζέψει; Εως πότε οι ζωές μας θα απειλούνται από ανεγκέφαλους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος;

Υπάρχει κανείς να δει;

Ακούει κανείς;

Μπορεί κάποιος αρμόδιος να αναλάβει αυτό το αίσχος;

Αν όχι τότε καλύτερα καταργείστε τα!

Ούτε οι Άγιοι δεν δέχονται αυτή την οικολογική καταστροφή.

Επιτέλους έλεος πια!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Flag Counter